חיפוש עבודה

איך מגייסים די ג׳יי לעבודה?

עולם גיוס כוח אדם למקומות עבודה מלא באפשרויות שונות ומכיל בתוכו כמעט כל מקצוע שניתן לחשוב עליו - מלצרות, כתיבה, שיווק, הייטק, אולמות אירועים למשל. 

כך למשל, מתפרסמות גם משרות מעולם הפקת האירועים, מוזיקה (DJ), מעצבים ועוד.

במאמר זה נדון על גיוס תקליטנים לאולמות אירועים - קיימות לא מעט דרכים לגיוס תקליטן לאירוע שלכם, אך הדרך הנפוצה ביותר היא המלצות מפה לאוזן. כאשר אתם ניגשים לחפש תקליטנים, כדאי שתשאלו חברים ובני משפחה אם הם מכירים תקליטנים שעשויים להיות מעוניינים בלעבוד באירוע כזה או אחר.

איך תקליטנים מחפשים עבודה ואיך מגייסים תקליטנים?

הצעד הראשון בגיוס תקליטנים הוא לעשות לבצע מחקר ולהבין מהו הסגנון של התקליטנים ובאילו סוגי משרות הם מעוניינים. זה יסייע לכם לצמצם את מאגר התקליטנים הפוטנציאליים שניתן לכוון אליהם.

מצאתם את התקליטן המתאים? הגיע הזמן לתאם פגישת ראיון - ניתן להזמין את התקליטן לארוחת צהריים / קפה / ישיבה במשרד, שם ניתן לדבר על הניסיון ולשאול מספר שאלות לגבי העתיד שלהם בקריירה ורצונם בהווה. מומלץ להגיע מוכנים עם מספר דוגמאות של מוזיקה מאתר החברה ומדפי המדיה החברתית על מנת שיוכלו לשמוע כיצד נשמעת החברה שלכם בטרם קבלת הצעה לעבודה. זוהי שאלה שמעסיקים רבים שאלו את עצמם.

דרך נוספת לגיוס תקליטנים לאירועים זה דרך אתרי חברות הפקת אירועים, ולהציע להם עבודה נוספת כעצמאיים בתחום, עבודה נוספת מהצד. ניתן לאתר תקליטנים דרך מגוון אתרים ולגייסם למשרות, כמו למשל דרך אתר https://www.wedding-event.co.il/ המכיל רשימה של תקליטנים מכל רחבי העולם, העשויים להיות מעוניינים לעבוד עם אירועים בארגונים כאלו ואחרים לדוגמה. 

מעסיקים רבים מחפשים תקליטנים שיוכלו לספק לחברה מוזיקה ואפקטים קוליים מעולים שיהיו שימושיים בעסק שלהם. חלק מהחברות מסתכלות גם על תקליטנים המסוגלים "למקסס" מוזיקה בצורה טבעית ולגרום לה להישמע מושלם. דיג'יי לחתונה הוא אדם שבדרך כלל משמיע מוזיקה עבור קהל חי. הם פופולריים מאוד בתעשיית הבידור ולעיתים קרובות הם מוזמנים על ידי תאגידים או אירועים כדי לספק מוזיקה לאירוע שלהם.

קיימות שתי דרכים עיקריות לשכור תקליטנים

  • ניתן לשכור אותם כפרילנסרים ולספק להם חוזה עבודה מסודר בהתאם לרצון שני הצדדים
  • ניתן לגייס אותם כעובדים שכירים עם הטבות

יש לא מעט דרכים לשכור תקליטן לעבודה. ניתן להשתמש בסוגנות, לעבור במדיה החברתית או לשאול בסביבה. חשוב לדעת מה אתם רוצים מה-DJ שלכם בטרם תתחילו בתהליך הגיוס.

כאשר תקליטן מחפש עבודה, עליו להיות בעל "שם" בתעשייה על מנת שתהיה לו האפשרות לקפוץ על פיתוח קריירה כפונקציית השקעה בצורה מהירה יותר. מי התקליטן? מה הסגנון שלו? מומלץ להגיע לכל ראיון עם דמו, עם הקלטות של האמנות שלכם כתקליטנים.

עד אז, המון בהצלחה, הן למגייסים והן למחפשי העבודה.