חיפוש עבודה

עבודות סטודנטים

תוכן [ הסתר ]

משרות סטודנטים. הגדרה שמתארת את הייחודיות של סוג עבודה מסוים, אבל מהי ההגדרה הזו בכלל? אנחנו יודעים להגיד מהי משרת סטודנט כשנראה אחת כזו, אבל האם אנחנו באמת יודעים להגדיר באופן כללי, מהי משרת סטודנט? בואו ננסה לעשות את זה כאן כמו שצריך.

היתרונות בהעסקת סטודנט

ובכן, סטודנט הוא 'יצור' לא רגיל, שצריך מצד אחד להקצות לעצמו מספיק זמן ללימודים עצמם, אך מצד שני זמן מתאים כדי לממן את אותם לימודים. כאן אנחנו פוגשים למעשה בקריטריון הראשון והחשוב ביותר של משרות סטודנטים: עבודה במשרה חלקית. סטודנטים לא יכולים להרשות לעצמם עבודה במשרה מלאה, שנמשכת שמונה ותשע שעות ביום. ארבע עד חמש שעות יהיו מתאימות הרבה יותר.

מצד שני, מאחר והם מממנים את התואר, הסטודנטים זקוקים למשרה אשר בה הם יכולים להרוויח סכום כסף גבוה מידי שעה, כדי לצבור סכום נאה למרות שעות העבודה הנמוכות. וזהו הקריטריון השני: שכר שעתי גבוה. השכר יכול להתבטא בבונוסים או טיפים, אך הוא חייב להיות גבוה הרבה יותר משכר מינימום, למשל.

כמובן שמשרת הסטודנט לא יכולה להיות מקובעת, כזו שבה רק הוא בעל התפקיד ואין מי שיחליף אותו. סטודנטים זקוקים למרחב תמרון גדול ולאפשרות להשקיע שעות רבות בתקופות מסוימות, ומצד שני כמעט ולא לעבוד במקרים אחרים (תקופת המבחנים לדוגמא). זהו הקריטריון השלישי: גמישות. למעשה, זו מגדירה בפני עצמה הרבה מאוד משרות אשר מיועדות לסטודנטים.

הסטודנט הממוצע ישמח כמובן גם לעבודות שמאפשרות לו שעות נוספות - עבודה במשמרות כפולות כשזה אפשרי, בלילות, בשבתות ובחגים (למי שאינו דתי). כך, הוא יכול להגדיל בצורה משמעותית את התגמול שיקבל על כל שעה. קריטריון רביעי: אפשרות לשעות נוספות. וזה כמובן לא הכל.

סטודנט ישמח למשרה שבה יש לו שקט - שקט שיאפשר לו ללמוד תוך כדי העבודה. אין הרבה משרות אשר מתאימות לדרישה הזו, אך אפשר למצוא אותן אם מחפשים היטב. זהו הקריטריון החמישי: אפשרות לשלב למידה בזמן העבודה. עבודות כאלו יהיו מושלמות לסטודנטים, כאלו שיאפשרו להם 'להרוג שתי ציפורים במכה אחת'.

המשרות אשר יתאימו לחמשת הקריטריונים הללו: עבודות שמירה, שירות לקוחות, מלצרות, תפקידי ברמן, מלונאות ועוד.

משרות סטודנט כתחילת קריירה

חשוב לזכור שחמשת הקריטריונים הללו הם לא הכל. במקרים רבים, משרות סטודנטים הן הצוהר דרכו יכול הסטודנט להיכנס לתעשייה בה הוא רוצה לעבוד בעתיד - עוד בזמן הלימודים, ולכן, ישנם עוד שיקולים שיש לקחת בחשבון: שיקולים אשר קשורים לעבודה עצמה, לאופייה ולחברה בה היא מתבצעת.

כך, מציעות לא מעט חברות הייטק משרות סטודנט, בעיקר לסטודנטים שנמצאים לקראת סיום הלימודים (שנה שלישית ורביעית), אשר כוללות חלק מאותם קריטריונים ולעיתים את כולם. ישנן חברות אחרות אשר מזמינות סטודנטים לבצע אצלן סטאז' (לדוגמא: בעולם התקשורת), כדי לצבור ניסיון ולמלא אצלן חלל ריק.בקרו באתר נישה למשרות הייטק נוספות לסטודנטים

אבל העניין כאן הוא, שברגע שאותו סטודנט מתקבל לעבודה באותה חברה, ייתכן והוא סולל לעצמו דרך להצלחה כבירה בעוד מספר שנים. הוא מניח כאן תשתיות להמשך מוצלח במיוחד. וזהו חלומו של כל סטודנט באשר הוא.

המשרות אשר יתאימו לסוג עבודה כזה: משרות QA, תוכניתן מתחיל, איש הפקה, תחקירן ועוד שלל אפשרויות מעניינות, בעלות אופק רחב מאוד.

למשרות דרושים נוספות לסטודנטים עברו לאתר ג'ובנט