חיפוש עבודה

מודעות דרושים בעיתון

תוכן [ הסתר ]

מודעות דרושים בעיתון היא האופציה הקלאסית לחיפוש עבודה, זאת על אף העובדה, כי כיום, ישנה קשת של אפיקי חיפוש עבודה מתקדמים יותר, לרבות: אתרי דרושים באינטרנט, פנייה לחברות השמה או לחברות כוח אדם, הפצת קורות חיים באמצעות ה – FACA BOOK, ועוד. אולם, לצד כל טקטיקות החיפוש החדשות, עדיין ניצבת איתנה, השיטה המוכרת והידועה לחיפוש עבודה באמצעות מודעות דרושים בעיתון.

המאמר הבא מבקש לסקור את השיטות המובילות לחיפוש עבודה בעיתונות הכתובה, וכיצד ניתן לייעל את החיפוש אחר המשרה הבאה באמצעות מודעות דרושים בעיתון.

הידעת ?

כמות המשרות המתפרסמות במדור הדרושים בעיתונות הכתובה, מהווה שליש מכלל המשרות הפנויות המתפרסמות במשק.

כמו כן, ההוצאה החודשית הממוצעת המוקדשת למען חיפוש עבודה באמצעות מודעות דרושים בעיתון עומד על 58 ₪ לחודש.

טרם נפרסם את הטיפים לחיפוש יעיל של משרות באמצעות מודעות דרושים בעיתון, נזכיר כי חשוב לחפש באופן סימולטני בכמה ערוצים עיקריים, על מנת להגדיל את הסיכויים למציאת עבודה חדשה, במהרה.

ראשית, וודאו כי יש בידכם קורות חיים עדכניים ואטרקטיביים, הכוללים מכתב מקדים, מכתב המלצה מהבוס הקודם, אשר כתובים ומנוסחים בהתאם לכללי הכתיבה הסטנדרטיים של קורות החיים.

שנית, הקפידו כי מדי שבוע יהיה בהישג ידכם את לוח הדרושים היומי של אחד מן העיתונים הגדולים, וכי מדי סוף שבוע יהיה בהישג ידכם את מדור הדרושים של שלושת העיתונים הגדולים: "ידיעות", "מעריב" ו"הארץ". כמו כן, מומלץ להסתכל במדורי הדרושים של המקומונים, כגון: מקומון תל אביב, רמת גן, גבעתיים, פתח תקווה, או כל מקומון אחר הקרוב לסביבת מגוריכם. במידה והינכם מנויים קבועים של אחד מן העיתונים, הרווחתם, שכן כך תהיו מעודכנים על בסיס יומי על כל היצע המשרות הפנויות בשוק.

שלישית, על מנת לייעל את התהליך, הקפידו תחילה לדעת מהם תחומי המשרה המועדפים עליכם ובהתאם לכך, התחילו למפות ולמיין את המשרות המתאימות לכם.

רביעית, גזרו את כל המשרות העונות לדרישותיכם, שימרו אותן בקלסר מיוחד, שיכיל את כל מודעות הדרושים שפורסמו בעיתון, ותייקו אותן לפי תאריך פרסומן בעיתון.

חמישית, לאחר שתייקתם את כל המשרות המעניינות לאותו יום, עברו על רשימת המודעות בשנית, קראו היטב את פרופיל המשרה וסל הכישורים הכתובים במודעה, הקפידו לוודא כי קורות החיים שלכם עונים על דרישות המשרה (והבליטו את הכישורים העולים בקנה אחד עם דרישות המשרה, ושילחו את קורות חייכם (יחד עם מכתב המלצה ומכתב נלווה לקורות חיים) לגורם המתאים.

שישית, "עצה ששווה זהב", הקפידו לשלוח את קורות החיים ביום ראשון, זהו היום היחידי, שבו יש די זמן, נחת וסובלנות לקריאה מחודשת של קורות חיים. וודאו תמיד כי קורות חייכם הגיעו בבטחה ליעד המבוקש, בין אם שלחתם זאת באמצעות פקס, מייל או יונת דואר, עשו כל שביכולתכם כדי שלא תפספסו את הזדמנות חייכם, למציאת המשרה הבאה.

שביעית ואחרונה, חיפוש עבודה באמצעות מודעות דרושים בעיתון, היא משרה בפני עצמה, הקפידו לאייש לכם רצועת זמן קבועה, אשר תוקדש לעניין חיפוש המשרה, הקצו לעצמכם חמ"ל מבצעים, שולחן מסודר וקלסר, שיכיל את כל מאגר המשרות אשר מצאתם באמצעות מודעות דרושים בעיתון. וכמובן, מומלץ תמיד לנקוט יוזמה אקטיבית ולהתקשר לאחר פרק זמן של שבוע עד שבועיים, על מנת לראות האם צלחתם את המשוחה הראשונה, והאם אתם מועמדים ראויים לריאיון עבודה עבור המשרה החדשה.

אם כן, לאחר שסקרנו את האופן, שבו יש להתנהל במהלך חיפוש העבודה באמצעות מודעות דרושים בעיתון, כעת נפרט את היתרונות והחסרונות הקיימים של חיפש עבודה באמצעות מדור דרושים בעיתון.

אילו חסרונות עיקריים מצויים בעת חיפוש עבודה באמצעות מודעות דרושים בעיתון ?

  • בהשוואה לאינטרנט מדובר בשיטה אנכרוניסטית לחיפוש עבודה.
  • מפאת העובדה, כי הפרסום בעיתון עולה כסף, ייתכן וחברות רבות רוצות לחסוך את עלויות הפרסום, ולכן יעדיפו לפרסם את מודעות הדרושים באפיק האינטרנטי על פני אפיק העיתונות הכתובה.
  • נראה, כי היצע המשרות המתפרסם בעיתונות הכתובה איננו אטרקטיבי דיו לדורשי עבודה בתחום ההיטק, הניהול הבכיר, ותחומים נוספים, שאינם יכולים למצוא תועלת ממשית במודעות הדרושים המתפרסמות בעיתון.

אילו יתרונות עיקריים טמונים בעת חיפוש עבודה באמצעות מודעות דרושים בעיתון ?

  • חיפוש משרות באמצעות מודעות דרושים בעיתון מבטיח תמיד כי היצע המשרות המתפרסם בעיתון אכן עדכני ורלבנטי, בהשוואה למאגרי המשרות באינטרנט, אשר לא תמיד מתעדכנים על בסיס יומי.
  • שיטת החיפוש קלה, נוחה ונגישה לכל אחד, זאת בהשוואה לאינטרנט, שכן, אדם שאין ברשותו מחשב המחובר לרשת האינטרנט לא יכול ליהנות ממאגרי המשרות הקיימים בו.
  • שיטת חיפוש זולה, המתאימה לכל כיס, שכן: מחיר עיתון יומי הנו: 4.70 ₪ ומחיר עיתון סוף שבוע הנו: 9.80 ₪.
  • בלוח הדרושים המשרות ממוינות לפי קטגוריות, עובדה המקלה על תהליך חיפוש המשרה בין דפי מודעות הדרושים בעיתון.

לסיכום, ניתן לומר כי כיום רצוי לפעול במספר אפיקים מקבילים למען מציאת המשרה המיוחלת, ולא להשקיע בנתיב חיפוש אחד בלבד, אלא לשלב מספר שיטות לחיפוש עבודה, לרבות, אינטרנט, מודעות דרושים בעיתון (לוח דרושים, לוח העיר, מקומונים), ועוד.