חיפוש עבודה

גידול בביקוש לנהגי חלוקה רישיון ב

מצליחים להרוויח - גידול בביקוש לנהגי חלוקה רישיון ב

תפקיד הנהג הפך לתפקיד נדרש בשנים האחרונות. העלייה בצריכת הסחורות והשירותים, הובילה לביקוש גובר לשירותי הובלה באמצעות משאיות. גם בתחום ההסעות והטיולים יש דרישה גבוהה כתמיד, וגם נהגי אוטובוסים, נהיג משלוחים וחלוקה ורכבות ממשיכים להיות מבוקשים אף יותר, הדרישה העולה בשוק מאפשרת למחפשי העבודה לבחור עבודה מתאימה לצרכיהם. תפקיד הנהג דורש מיומנויות וידע רבים, כולל ידע בנהיגה ובתקנות התעבורה, טיפול ברכב ועוד. בנוסף, נהגים צריכים להיות מסוגלים לעבוד בצורה עצמאית, לעמוד בלחצים ולהתמודד עם מצבים שונים. 

סוגי רישיונות

  •  רישיון B - זהו רישיון הנהיגה שמחזיקים רוב הנהגים בישראל והוא מאפשר לנהוג ברכב פרטי או מסחרי שמשקלו עד 3.5 טון (מי שהוציא רישיון ב' לפני  31.12.2006 רשאי לנהוג ברכב עד 4 טון). הנהג רשאי להסיע עד 8 נוסעים מלבדו.
  • רישיון C  - רכב מנועי מסחרי ורכב עבודה במשקל כולל מותר מעל 3.5 טון ועד 12 טון (מי שהנפיק את הרישיון לפני 31.12.2006  רשאי לנהוג עד 15 טון בארץ). זהו בד"כ המשקל של משאית קלה, שהיא הרכב המסחרי הנפוץ בארץ.  
  •  רישיון סמיטריילר ופול טריילר (רישיון  E) - מאפשר נהיגה על רכב משא כבד במשקל כולל מותר מעל 3.5 טון אשר יכול להיות צמוד אליו נגרר . התנאים לקבלתו הם לפחות שנה וותק על רישיון C (משא כבד מעל 12 טון), אישור מהמכון הרפואי ומעבר קורס נהגי רכב כבד.

עבודת נהג בעל רישיון ב 

נהגים בעלי רישיון ב יכולים לעבוד במגוון תפקידים  כמו חברות הסעות כולל נסיעות עסקיות, טיולים מאורגנים, הסעות תלמידים ועוד. הם יכולים לעבוד גם בחברות משלוחים, חברות לוגיסטיקה, חברות ממשלתיות וארגונים פרטיים. 

דרישות התפקיד מנהג משתנות בהתאם לסוג המשרה והחברה. עם זאת, ישנן מספר דרישות כלליות שרוב החברות דורשות מנהגים, מלבד רישיון הנהיגה כמו למשל כושר גופני תקין בשל השעות הרבות שהם מבלים על הכביש. בנוסף חברות רבות דורשות מעובדים לעבור בדיקת רקע כדי לוודא שאין להם עבר פלילי. כמו כן נדרשת יכולת תקשורת טובה - נהגים צריכים להיות מסוגלים לתקשר בצורה ברורה עם לקוחות, עמיתים לעבודה ומנהלים. ובנוסף הנהגים צריכים להיות מסוגלים לעבודה עצמאית שכן הם עובדים לעתים קרובות לבד.

נהגים עצמאיים

נהגים יכולים להיות עצמאיים על ידי הקמת עסק משלהם, כגון חברת הסעות, חברת משלוחים או חברת לוגיסטיקה. כדי לעשות זאת, הנהגים יצטרכו להגיש בקשה לרישיון עסק, לקבל רישיון נהיגה רלוונטי ולרכוש או להשכיר רכב מתאים.

ישנם מספר צעדים שיכולים לעזור לנהגים להפוך לעצמאיים:

  • בחירת תחום פעילות: הנהג צריך לבחור את תחום הפעילות הרצוי לו. הוא יכול לבחור להתמקד בהסעות, במשלוחים או בלוגיסטיקה.
  • ביצוע מחקר שוק:  כדאי לבצע מחקר שוק כדי להבין את השוק והמתחרים בו. על הנהג לברר מהו הביקוש בשוק, מהם המחירים המקובלים וכיצד הוא יכול להתחרות בתחומו.
  • הכנת תוכנית עסקית: על הנהג להכין תוכנית עסקית, שתשמש אותו להערכת כדאיות העסק והשגת מימון. התוכנית העסקית צריכה לכלול מידע על המוצרים או השירותים שהעסק יספק, על שוק היעד, על התקציב והתכנית העסקית.
  • השגת רישיון עסק: הנהג יצטרך להגיש בקשה לרישיון עסק מקומי. 
  • רכישה או השכרה של רכב מסחרי: הנהג יצטרך לרכוש או להשכיר רכב מסחרי מתאים לעסק שלו.  יש לקחת בחשבון את סוג העסק, את הצרכים של הלקוחות והתקציב שלהם.
  • שיווק העסק: הנהג יצטרך לשווק את העסק שלו כדי להגיע ללקוחות פוטנציאליים. הוא יכול לעשות זאת באמצעות פרסום ושיווק באינטרנט.

סדר יום של נהג חלוקה

סדר יום של נהג חלוקה בדרך כלל מתחיל בשעות הבוקר המוקדמות. הנהג מגיע למחסן החברה, שם הוא מקבל את הסחורה שיש להעביר ללקוחות. לאחר מכן, הוא יוצא לחלוקה. שעות העבודה הן בד"כ בין 8-12 שעות במהלכן הנהג מבקר בבתים, במשרדים ובעסקים כדי להעביר את הסחורה. הוא צריך להיות מסוגל לעמוד במשך שעות ארוכות ולבצע פעולות פיזיות של העמסת והורדת סחורה. בסוף המשמרת, הנהג מחזיר את הסחורה למחסן החברה.