חיפוש עבודה

איך למצוא עבודה בתור מנהל - 3 טיפים

 האם אתה מנהל שמחפש עבודה? במאמר הזה אכתוב על 3 טיפים שיעזרו להאיץ את התהליך אחר חיפוש מקום עבודה מושלם עבורך. אני יודע שישנם הרבה אנשים מקצוענים שמחפשים לטפס בסולם העבודה ולעבר ההצלחה שלהם וכך גם אתה. אבל כדאי לעבוד חכם ולא קשה. לעבוד חכם יחסוך זמן, כסף, בזבוז אנרגיה והכי חשוב, יעזור לכם להשיג באמת את העבודה שאתם רוצים ולא להפך. 

טיפ 1: הכנת רשימה של מקומות עבודה פוטנציאלים 

הכינו רשימה של 10-20 מקומות עבודה פוטנציאלים שאתם חושבים שיתאימו לכישורים שלכם ושזו תהיה הזדמנות נהדרת לעבוד שם. אתם צריכים לעשות שיעורי בית, לחשוב איזה חברות אתם אוהבים ורוצים לעבוד בהם. בתור מנהל, אתה יודע במה אתה טוב ובחירת החברה הנכונה, למעשה ברגע שתידע איפה תוכל לנצל את הכישורים שלך הכי טוב ולהוות שחקן מרכזי בחברה, זה יהיה Win Win. למעשה בכדי לעשות את השיעורי בית כמו שצריך, תצטרך לעשות גם נטוורקינג וזה בדיוק הטיפ הבא שאליו נעבור. 

טיפ 2: המשרות הטובות ביותר הגיעו דרך המלצות

יותר מ80% מהאנשים שהתקבלו לתפקידם היו דרך המלצות של אחרים. בתור מנהלים, עליכם לפתח כמה שיותר קשרים עם אנשים שיכולים להמליץ עליכם או שהם בעצם מחפשים עובדים. עליכם למצוא אנשים בארגון שמחפשים עובדים ובמידה וכן, לנסות לחפש ולהשיג המלצה לאותו ארגון. אם תחשבו על זה, נטוורקינג הינו הדרך שאנשים בנו קריירה בזכות המפגשים האלה. לכן, אתם צריכים מערכת נטוורקינג חזקה בכל שלב בחיים. איך זה בא לידי ביטוי?

נסו לחזק כמה שיותר קשרים ולהשיג המלצות על ידי אנשים שעבדתם איתם, התחברתם אליהם בהרצאות, כאשר הצגתם את עצמכם במפגשי נטוורקינג או אפילו ברחוב. לדוגמא, אם אתם נמצאים במפגש נטוורקינג ואתם יודעים איך להעביר פרזנטציה, ציינו זאת למעסיק פוטנציאלי ותופתעו לגלות שזה בדיוק מה שהוא מחפש, מישהו שיעביר פרזנטציה ומסרים חיוביים ללקוחות החברה. במידה וישבתם במקום שיש בו הרבה מנהלים בכירים, עובדי הייטק וכדומה. נסו להציג את עצמכם ולברר אם מחפשים מנהלים בחברה בה הם עובדים.

טיפ 3: לשלוח את המסר הנכון במכתב עבור החברה

חיפוש עבודה נהיה יותר מתוחכם עם השנים ודורש יותר מעורבות ממחפשי העבודה. הרבה אנשים שולחים מכתבים לחברות בהן הם רוצים לעבוד מבלי לחשוב לעומק כיצד המכתב יכול לעזור להם. למעשה, הם עושים יותר נזק מאשר תועלת. מכתב שכתוב היטב יעביר את הרושם החיובי עבור אותה חברה ויעלה את הסיכויים לקבל את התפקיד. אז איך עושים זאת? במקום לדבר על עצמכם, הראו להם את החיבור שלכם לחברה ולחזון שלה. דברו על אתגרים שהחברה מתמודדת איתם ואיך אתם יכולים לפתור להם בפתרון הבעיה. הדבר יבטיח חיבור מיידי ושונה מהמכתבים הרגילים שמחפשי עבודה שולחים למעסיקים פוטנציאלים.