חיפוש עבודה

Head Hunters - ציידי ראשים

מכיוון שתפקידם של ה - Head Hunters (ציידי ראשים) הוא למשוך עובדים ממשרות בכירות וחשוב לציין, טובות, ומכיוון שמגייסים אלו מיומנים ביותר בטכניקות שכנוע ומשא ומתן, חשוב לדעת כיצד יש לנהוג עם מגייסים אלו.

קיימת דעה שגויה בקרב עובדים בכירים בנוגע לציידי ראשים, שגורסת שברגע שמגייס מציע לך לעבור משרה, כל מה שיש לך לעשות זה להשיג משכורת הרבה יותר גבוהה מהמעסיק החדש - ולעבור. למעשה קיימים שיקולים אחרים שיש לקחת בחשבון לפני ביצוע ההחלטה לעבור מעסיק:

  • מכיוון שהצעות עבודה בכירות מגיעות רק אחת לכמה זמן, כדאי לשקול ליזום תחילת דו שיח עם חברות השמה מגייסות, כך שבעתיד, אם תתפנה משרה בחברה יותר אטרקטיבית מהחברה בה אתה עובד, תדע על הצעה זו ותהיה מהראשונים שיפנו אליהם ה-Head hunters והמגייסים למניהם.
  • זכור כי כאשר אתה עובר מקום עבודה למען מתחרה, אתה פוגע בשם שלך כעובד נאמן. זה לא אומר שלא כדאי להסכים לעבור למשרה טובה יותר, אולם זה אומר שהתפקיד צריך להיות אטרקטיבי מספיק כדי לסכן פגיעה במוניטין שלך.
  • בטווח הארוך, שיקול חשוב יותר מגובה המשכורת המוצעת לך על ידי צייד הראשים הוא טיב החברה אליה אתה שוקל לעבור, ביחס לחברה בה אתה עובד כעת. משכורת משתנה לאורך השנים, אולם אם החברה המציעה לך שכר יותר גבוה היא חברה פחות יציבה, פחות רווחית או פחות איכותית מהחברה בה אתה עובד כעת, עליך לשקול פעמיים מעבר זה.
  • הדרך הטובה ביותר למשוך את תשומת הלב של ציידי הראשים הרציניים, כמו אלו של גוגל(הנקראים ציידי גוגלות), היא לפרסם את עצמך ברבים. אם האנשים שאתה עובד איתם, מכריך וחבריך הנמצאים בעמדות בכירות ימליצו עליך בחום, זוהי הדרך הכי משכנעת לגרום לחברה לרצות אותך. חשוב לדוגמה שחברך עובד בחברה X, והוא פונה למנכ"ל X וממליץ עליך כעובד חרוץ ומסור. סביר שהמנכ"ל יסמוך על העובד שלו יותר מאשר שיסמוך על כל אחד אחר. צעד זה סביר שיביא לפעילותם של ציידי הראשים, ולכן אין לזלזל בקשרים עם חברים בכירים ובהשקעת זמן נטוורקינג.
  • חשוב ביותר להבהיר לצייד הראשים לדסקרטיות מלאה. כל הדלפה שלא במקום יכולה לגרום לפיטורין מיידיים ממקום העבודה הנוכחי, ולמצב לא נעים עם שאר עובדי החברה. עד לסגירה הסופית של העסקה עם החברה המתחרה יש להבהיר לסוכן לא לשלוח מיילים שיכולים להתגלות, לא ליצור התקשרות דרך מקום העבודה, ולא לבצע שום מהלך שעלול לגרום לעובד כלשהו בחברה הנוכחית בה אתה עובד לחשוד שחברה מתחרה מגייסת אותך.
  • כדאי לחכות עם ההתפטרות ממקום העבודה הנוכחי רק לאחר התחייבות בכתב של החברה המגייסת לגבי תנאי ההעסקה, הסכם הפיצויים וכו'. מכיוון שעוברים לחברה חדשה אין דרך לדעת כיצד היא מתנהלת והאם היא אמינה, ולכן יש לוודא שלא תתאפשר שום תקלה.

מאוד פשוט למצוא חברות גיוס והשמה דרכן אפשר לעבור לתפקיד יותר טוב בחברה אחרת, אולם יש לזכור שרק כ-3 אחוז מתפקידי הבכירים מתמלאים באמצעות ציידי ראשים. ציידי ראשים בדרך כלל אינם עובדים בגיוס אנשים ללא ניסיון עבודה מעשי או בגיוס מובטלים ואנשים הנמצאים בין עבודות, וזאת משום שאנשים אלו יכולים למצוא מעסיק בדרך המסורתית, ואין צורך לשלם סכומים גבוהים לחברות גיוס כדי להשיג עובדים אלו.

אם פונה אליך צייד ראשים שלא בידיעתך, ובניגוד לרצונך, תהיה ברור אך נימוסי לגבי חוסר הרצון שלך לעבור מקום עבודה. אם לא ציפית לשיחה זו, אולם צייד הראשים מעורר בך תהייה לגבי החלפת עבודה, אל תהיה פזיז. חקור את צייד הראשים ושאל אותו שאלות רלבנטיות לגבי המשרה כגון: כמה זמן המשרה זמינה, מה הוותק ומחזור הרווחים של העסק וכדומה. גם טיב האינטראקציה עם המגייס יכולה לתת רמז לגבי טיב הצעת עבודה זו. מגייסים רבים יכולים להיות גסי רוח וטורדניים על גבול ההצקה, ולכן אם הם מטרידים אתכם יותר מדי זמן, אל תתביישו לנתק את השיחה.

לסיכום, ציידי ראשים וחברות גיוס והשמה אכן יכולים להציע לכם הצעה משתלמת שבעתיד תהפוך לעבודת חלומותיכם, אולם כדאי להיזהר ולחקור לפני שנענים להצעה, וכן לפני שאף שולחים קורות חיים לחברות אלו. ציידי ראשים בדרך כלל מקבלים עמלה של כ-20 עד 30 אחוזים מגובה המשכורת הראשונית על גיוס לחברה מתחרה. אם מדובר על תפקידים בכירים ביותר סכומים אלו יכולים להגיע למאות אלפי שקלים. קיימות חברות גיוס המעסיקות במודע ציידות ראשים, אשר משתמשות בסוגי פיתוי שונים כדי להביא את העובד המיוחל לחברתן, לא רק בהצעה כספית מפתה. תחום ציידי הראשים החל להתפתח בארץ עם תחילת תעשיית ההיי-טק ועד להתנפצות הבועה בשנת 2000, וכיום עם חזרת ההייטק הישראלי לשגשוג יותר ויותר חברות משתמשות בשירותיהם של חברות גיוס וציידי ראשים.